00%

A fost o dată ca-n poveşti... Rock '92

11 Septembrie

Mulţi au crezut anul trecut după ce rock ‘91 s-a încheiat, că festivalul a fost aşa o întâmplare. Iată că el s-a repetat anul acesta. Din acest punct de vedere Dorian Ciuboc, sufletul acţiunii, merită toată consideraţia. Din păcate de astă dată a fost pe bani. Şi nu puţini. Sincer să fiu, am avut o strângere de inimă văzând … de rockeri în afara perimetrului Arenelor, aşteptând pe “cineva” sau “ceva”.
Cu sau fără unii dintre ei, prima zi a festivalului a început bine, pentru că trupa COMANDO a fost în formă, iar dacă lui Cristian Ilie i s-ar fi pus un plasture pe gură …, totul ar fi O.K. Mare surpriză, pentru mine, a fost reacţia publicului la show-ul TIMPURI NOI. Chiar dacă muzica lor nu este agresivă, băieţii au demonstrat că profesionalismul poate impune respect. Mai mult, piesele lor, interpretate perfect, au produs momente de delir colectiv. Grupurile “de provincie” (CONEXIUNI, RIFF, TRANSEXPRES) au demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că Bucureştiul nu deţine monopolul rock-ului în România. Instrumentaţie “aprigă”, voci convingătoare, compoziţii cu priză.
…..
Survolaj au încheiat seara într-o atmosferă de sărbătoare. Veniţi tocmai din Banat, fără o bază … concretă, dar trecuţi pe afiş. Survolaj s-au trezitplasaţi în final. Ca de obicei, cum spunea Daniel Petre, acest băiat cu o voce minunată. Publicul l-a primit însă cu multă căldură, iar grupul l-a răsplătit în consecinţă cu o prestaţie de excepţie.
Prima zi de festival s-a încheiat. Şi, totuşi, de ce nu a cântat ROATA? La o conferinţă de presă, Sorin C. susţinea că “nu anunţi o trupă pe afiş fără a avea un contract ferm cu aceasta!”. Dacă lucrurile stau aşa, are perfectă dreptate.

12 Septembrie

Am ajuns tocmai la fix ca să văd noua faţă a trupei MITNOCK. Într-o formulă nouă, Cristi Ioniţă a dat-o pe ... Mi-am amintitde răspunsul lui Mick Dox, chitaristul de la URIAH HEEP, la întrebarea: “ce părere aveţi despre muzica thrash?”. “Acesta a spus zâmbind: Excitant, foarte excitant, puştiul meu se ocupă cu chesti d’astea”. SEMNAL M au rămas însă aceiaşi. O muzică pentru toate generaţiile. Un Iuliu Merca respectat şi agreat. ORCHESTRA DIRECŢIA 5 a fost întâmpinată cu răceală. ……
Lucrurile au fost lămurite de CARGO, care a readus publicul la normal. Piese cu mare priză, “look” atrăgător, “sound” agresiv. Grupul timişorean COMPACT a avut misiunea de a face încălzirea pentru GILLAN. Şi s-au achitat de ea în nota lor obişnuită. Totuşi, doar o singură piesă nouă în trei ani nu e cam puţin? Cât despre mişcareas scenică…
Şi a urmat aceeaşi poveste. Pregătiri, pregătiri şi sound-ul s-a schimbat ca prin farmec. Ian Gillan, la 42 de ani, ne-a lămurit “cum stă treaba cu rock-ul” Omul arată perfect, are o vitalitate extraordinară, o concepţie muzicală modernă şi o trupă de excepţie. …

RIFF SHOW-SERVICE manager turneu: contact:
str. Putnei nr.23A, 550410, SIBIU, ROMANIA Dani Luca, tel: 0743 095 706 riffgrup@gmail.com, riffro@yahoo.com
Acest site NU conține și NU funcționează pe bază de cookiuri sau alt gen de tehnologii ce ar putea culege date private ale vizitatorilor în scopuri de marcheting, publicitate sau alte scopuri ascunse. De asemenea situl NU face reclamă la alte produse și servicii în afară de cele ce se înscriu în tema de bază a acestei pagini.
Designed by Stancu Bogdan 2004-2021 toate drepturile rezervate RIFF SHOW-SERVICE Actualizat: 26-iulie-2022