00%

Riff a sărbătorit 35 de ani de hard-rock

Formaţia hard-rock Riff din Sibiu a concertat joi-seara pe scena ArCuB din Capitală în prezenţa fanilor şi a prietenilor apropiaţi. Grupul sibian sărbătoreşte 35 de ani de activitate printr-un turneu naţional şi prin lansarea unui dublu album in toamnă.

"Cred că putem spune că suntem o trupă de bun-simţ, care ţinem la faptul că textele noastre să spună ceva, iar muzica să aibă originalitate", aşa s-au prezentat joi-seara cei patru rockeri veterani de la Riff, cu ocazia concertului susţinut la ArCuB, cu ocazia împlinirii a 35 de ani de activitate. "Noi am spus întotdeauna ceva prin versurile noastre. Dacă renunţăm la versuri şi la hard de dragul modei, nu mai suntem Riff", a explicat liderul formaţiei, Florin Grigoraş (chitară bas şi voce), referindu-se la o discuţie cu Radu Baron, patronul Casei RBA, în care acesta i-ar fi cerut lui Grigoraş să "simplifice" versurile pieselor pentru a se potrivi mai bine publicului foarte tânăr.

"Să recucerim Bucureştiul!"

"35 de ani de existenţă Riff înseamnă, în primul rând, 35 de ani de concerte. De-asta suntem şi în seara asta aici, la ArCuB. Am făcut greşeala ca după «Rock '92» să nu mai venim în concerte la Bucureşti şi ne-am cantonat în Ardeal", ne-a spus liderul formaţiei, Florin Grigoraş (chitară bas şi voce).

Amintiri din turnee

Înaintea recitalului sibienilor, care a durat nu mai puţin de două ore, a fost proiectat un scurt film documentar despre istoria formaţiei, prin care s-au perindat instrumentişti de prestigiu precum Adi Ordean şi Cristi Marinescu, dar şi solistul Adrian Igrişan, care cântă acum la Cargo. Filmul a fost pretext de nostalgice aduceri aminte despre vremurile din tinereţe, când Riff concerta în turnee de câte două luni.

"Cei care mai rezistăm în rock suntem totuşi, împrăştiaţi. Ne-am separat un pic, suntem exclusivişti, ne ocupăm fiecare de activitatea noastră. Nu mai formăm un colectiv, o unitate. Noi, rockerii, mai cântam doar prin ambiţia noastră. Din păcate, rockul este foarte marginalizat în România din raţiuni economice. Este mult mai simplu să plimbi prin ţară un compact disc imprimat cu două-trei fete şi să caştigi bani. Nu mai sunt acum turneele de altă dată, pe care le făceam cu Iris, Compact şi Semnal M. Cele mai frumoase amintiri le avem din anii '80 - '87, când concertăm împreună cu Semnal M. Merca era un argint viu, era o personalitate muzicală puternică, un om plin de viaţă, de vitalitate, vesel. Oriunde se afla erau multe distracţii. Am făcut cu ei turnee de 60 de zile nonstop şi cam după o lună înnebunea toată lumea. Eram 22 de tipi în autocar, jumatate instrumente, jumătate locurile noastre, iar după o lună incepeau crizele nervoase", îşi aminteşte cu plăcere Florin.

RIFF SHOW-SERVICE manager turneu: contact:
str. Putnei nr.23A, 550410, SIBIU, ROMANIA Dani Luca, tel: 0743 095 706 riffgrup@gmail.com, riffro@yahoo.com
Acest site NU conține și NU funcționează pe bază de cookiuri sau alt gen de tehnologii ce ar putea culege date private ale vizitatorilor în scopuri de marcheting, publicitate sau alte scopuri ascunse. De asemenea situl NU face reclamă la alte produse și servicii în afară de cele ce se înscriu în tema de bază a acestei pagini.
Designed by Stancu Bogdan 2004-2021 toate drepturile rezervate RIFF SHOW-SERVICE Actualizat: 26-iulie-2022