00%

Florin Grigoraș (Riff) - Am fost la Woodstock!

articol apărut în www.promusicprod.ro/maximumrock 08 ianuarie 2010

Înaintea concertului Ten Years After ce va avea loc la Sala Palatului din București în data de 22 februarie, Mircea Hodărnău de la Radio RING a realizat un interesant interviu cu Florin Grigoraș, liderul grupului RIFF din Sibiu, formație ce va deschide evenimentul din București...

"...sunt locuri unde lumea asteaptă să revenim"

Ați început anul 2010 pe scenă și se pare că o să fie unul promițător și încărcat pentru voi. În 22 februarie cântați în București la Sala Palatului cu Ten Years After.

Da, am cântat în noaptea de Revelion în Piața Mare din Sibiu și trecerea în noul an ne-a prins pe scenă, am desfăcut o sticlă de șampanie, am umplut paharele și ne-am urat noroc și sănătate. Sticla, bineânțeles am spart-o pentru a alunga ghinionul, mai ales acum în anul în care facem 40 de ani de activitate în lumea rock-lui românesc. Despre asta vom mai vorbi ...
Povestea cu Ten Years After a început acum patru ani, atunci i-am vazut în concert la Clam, in Austria. A fost un eveniment Eroii de la Woodstock, cu: Country Joe McDonald, Iron Buterffly, Canned Heat și în încheiere Ten Years After. Ei au sunat fantastic, un show de o oră și jumătate cu toate piesele lor adevarate ...
Mi-am propus atunci să-i aduc in România și după lupte grele am reusit.

Se poate spune că evenimentul din noiembrie, concertul cu Chris Nornam de la Sala Palatului a deschis porțile pentru această colaborare?

Orice concert sold out te ajută să legi imediat alte evenimente, nu există impresar care dacă vinde o sală de 4000 de locuri să nu mai vrea să mai facă o mișcare la fel. Pepino Popescu de la agenția VREAUBILET.RO este un tip căruia îi plac spectacolele de calitate, ascultă muzică bună și bineânțeles că știe ce înseamnă trupa Ten Years After. El este producătorul concertului.
În culise, înainte de a intra în scenă am pus la cale totul, Christian Rätscher agentul din Germania care a adus numeroși artiști in România, Pepino Popescu și cu mine. În timpul recitalului am anunțat că vom aduce Ten Years After la București, tribut pentru Woodstock ’69.

Jimi Hendrix la Woodstock

Ce inseamnă pentru Riff apariția pe aceeași scenă cu o trupă care a cântat la Woodstock?

Am compus o piesă, Plouă la Woodstock, în 1994 când se împlineau 25 de ani de la renumitul festival ... în piesă este un vers ... Am fost la Woodstock ... și într-adevăr „am fost” la Woostock de două ori.
O dată la concertul din Austria unde atmosfera, publicul și nu în ultimul rând ce s-a cântat pe scenă, au redat aerul marelui festival, iar a doua oară a fost în toamna aceasta când, aflandu-mă în SUA, am tras o tură până în localitatea unde a fost festivalul, Bethel NY și m-am plimbat pe locul unde a fost scena, am văzut monumentul ridicat acolo ...

Nu e nostalgie bolnavă, generația mea a crescut cu ideile celor care au facut Woodstock-ul. În golul de cultură pe care îl trăim de 20 de ani trebuie să transmitem tinerilor că venim de undeva, că în România s-a cântat rock de calitate tot timpul ...
Ten Years After este o trupă „cap de serie”. Ei au influentat rock-ul mondial, generații întregi de muzicieni au studiat solo-urile de chitară și forma pieselor cântate de ei, combinația lor de blues-rock a deschis drumul pentru numeroși artisti.

Va gândiți la un set de piese mai special pentru acest concert?

Avem 50 de minute alocate pentru recitalul nostru. Le vom folosi la maxim.

Crezi că lipsa lui Alvin Lee din formula actuală este un punct în minus pentru Ten Years After?

Acum ei au o altă viață ca trupă, sunt de mult timp cu JOE GOOCH un chitarist de excepție și un vocalist minunat, care prin felul lui de a cânta nu schimbă de loc spiritul Ten Years After. Cei trei din band-ul original LEO LYONS, RIC LEE, și CHICK CHURCHILL alături de JOE GOOCH fac o echipă redutabilă. Dacă va uitați pe site-ul lor vedeți că au “calendarul plin”, susțin concerte în toată lumea. Vă sfatuiesc să nu ratați concertul de la București din 22 februarie, o să fie unul din cele mai bune organizate în acest an.

Pentru cine ai mai vrea să deschideti?

Nu știu dacă vom continua genul acesta de colaborări, sigur publicitatea este foarte bună pentru noi ...
Pregatim un turneu in orașele importante din țară cu un concert RIFF de 2 ore, piese noi, piese vechi ...
După Tu hotarăști ce muzică asculți! turneul pe care l-am organizat în 2008-2009 sunt locuri unde lumea așteaptă să revenim.

RIFF SHOW-SERVICE manager turneu: contact:
str. Putnei nr.23A, 550410, SIBIU, ROMANIA Dani Luca, tel: 0743 095 706 riffgrup@gmail.com, riffro@yahoo.com
Acest site NU conține și NU funcționează pe bază de cookiuri sau alt gen de tehnologii ce ar putea culege date private ale vizitatorilor în scopuri de marcheting, publicitate sau alte scopuri ascunse. De asemenea situl NU face reclamă la alte produse și servicii în afară de cele ce se înscriu în tema de bază a acestei pagini.
Designed by Stancu Bogdan 2004-2021 toate drepturile rezervate RIFF SHOW-SERVICE Actualizat: 26-iulie-2022