00%

După 30 de ani

Alături de binecunoscutele trupe hard-rock româneşti Iris, Holograf, Semnal M, Riff reprezintă curentul de muzică valoroasă, ce a revoluţionat la un moment dat muzica românească şi care a încântat ani la rând publicul nostru. Formaţia a fost înfiinţată la Sibiu în urmă cu 30 de ani, sub numele de Sonic, nume cu rezonanţă muzicală. Primele înregistrări radio au fost făcute sub această titulatură, iar timp de zece ani au activat cu succes în peisajul muzical autohton, urmând ca în 1980 să adopte un nou nume de scenă, Riff, nume sub care şi-au continuat cariera prin participări la numeroase festivaluri şi gale muziocale. Premiile s-au ţinut lanţ ani la rând, iar generaţia anilor ‘80 îşi aminteşte cu siguranţă de recitalurile dezlănţuite de hard-rock susţinute de Riff.
Din 1989 până în prezent formaţia a intrat, din păcate, într-un con de umbră din punctul de vedere al apariţiilor televizate şi radiofonice, din motive lesne de înţeles. Nu şi-a încetat însă activitatea pasionantă, lansând an de an câte un album de muzică bună: “Riff-1990”, “Doi străini” (1994), “Acul de siguranţă” (1997), “1998-Riff”, cu care s-a lansat şi primul CD al grupului.
Braşovul a avut şansa şi plăcerea deosebită de a găzdui, pe 19 februarie, pe scena Teatrului Dramatic, un concert, deosebit, parte din turneul organizat în 11 localităţi din Ardeal, turneu menit să marcheze împlinirea unei vârste însemnate de viaţă a formaţiei: 30 de ani. Momentul cu adevărat deosevbit, impresionant şi original a fost prezentarea, ca introducere, a unui scurtmetraj care a surprins şi a urmărit evoluţia formaţiei, de la înfiinţare, “vinovat” fiind tânărul entuziast Florin Grigoraş, până târziu în plină glorie. Stâlpul de rezistenţă şi cel care, a asigurat continuitatea formaţiei a rămas Florin Grigoraş, ceilalţi membri schimbându-se periodic, grupul având formula actuală: Florin Grigoraş (chitară bas, voce), Florin Demea (chitară solo, voce), Sorin Scorvelciu (baterie), iar la Braşov s-au bucurat şi de participarea unui vechi colaborator, Călin Ciama.
În prezent Riff urmăreşte să-şi reia locul bine meritat printre formaţiile tradiţionale româneşti şi să dea iubitorilor de rock muzica pe care aceştia şi-o doresc. În acest sens munca lor se concentrează asupra ănregistrării unui nou album; al şaptelea din cariera lor, album pe care vor apărea 5 piese absolut noi, alături de alte 5 piese de succes mai vechi, reluate şi rearanjate. Noul album urmează să fie produs de una ditre casele de înregitrări deja celebre la noi, Roton sau Intercom, şi să apară pe piaţă până în iunie.
Sperăm ca în scurt timp să auzim pe toate posturile de radio piese deosebite atât din punctul de vedere al versurilor cât şi al soundului, trăsături ale compoziţiilor formaţiei Riff, dar acest lucru necesită o dorinţă reală de reactivare a muzicii româneşti de calitate.

RIFF SHOW-SERVICE manager turneu: contact:
str. Putnei nr.23A, 550410, SIBIU, ROMANIA Dani Luca, tel: 0743 095 706 riffgrup@gmail.com, riffro@yahoo.com
Acest site NU conține și NU funcționează pe bază de cookiuri sau alt gen de tehnologii ce ar putea culege date private ale vizitatorilor în scopuri de marcheting, publicitate sau alte scopuri ascunse. De asemenea situl NU face reclamă la alte produse și servicii în afară de cele ce se înscriu în tema de bază a acestei pagini.
Designed by Stancu Bogdan 2004-2021 toate drepturile rezervate RIFF SHOW-SERVICE Actualizat: 26-iulie-2022