00%

Am fost acolo și am aniversat RIFF 50

articol apărut în: https://www.contacteculturale.ro

https://www.contacteculturale.ro/category/istorie-muzicala/

A fost un regal muzical, a fost Riff 50 – Concert aniversar

La Sala Dalles.

Un spectacol de peste două ore în care proiecțiile video s-au integrat ca un tot unitar în muzica creată de ”Grig” și prietenii săi de pe scenă, ce au mânuit instrumentele făcându-ne să fim parte a poveștilor ce le modelau, povestind prin imagini, sunet și text o istorie a unei trupe ce este un reper în rockul românesc  și de care sibienii pot să se bucure mai des decât noi cei din București.

O muzică profundă, o muzică în care fiecare piesă era o poveste trăită, bine condusă de Florin ”Grig” Grigoraș, basistul, vocalistul, mentorul, front man și liderul trupei Riff.

Imagini video cu momente din repetiții, concerte, secvențe stradale, afișe și imaginii sociale cu impact puternic emoțional.

Trupa este susținută de întreaga familie a lui Grig, la clape și voce este soția, Mihaela Grigoraș iar sunetistul trupei este Paul Grigoraș.

Datorită faptului că Mircea Bunea, chitaristul trupei a absentat motivat (blocat de covid), partitura chitaristică a fost preluată de Milu Olteanu, având intervenții cu solouri penetrante și bine punctate în piesele trupei Riff.

Ca ori ce trupă în care fiecare instrumentist își are locul clar și bine definit în grup, tânărul tobar Laur Făgădar, a avut momentul său cu un solo de tobe executat cu aplomb și în forță cu o ”tobă mare” rapidă, cu ”premierul” folosit cu inflexiuni ale forței de lovire și folosirea din plin a tomului și a ”cazanului”, pentru rotunjimea soundului

Vocile principale au fost susținute de baking vocal, acesta fiind Ilie Lazăr, cu o voce interesantă, corectă, având o tonalitate interesantă, dar bine integrată prin ”punctările” fără greșeală în susținerea trupei.

Din repertoriul trupei nu au lipsit piesele : ”Rătăcit în Paradis”, ”Șoapte de vânt”, ”Regele șoselei”, ”A trecut vara”, ”Caii de lemn”, ”Mr. Jim”, ”Plouă la Woodstock”, ”În loc de bun rămas”, ”Cercul vieții”, ”Să nu-mi furi visul” și alte piese ce le puteți asculta pe materialele discografice produse de RIFF, despre care puteți afla de  pe www.rif-grup.ro

A fost un concert cu adevărat ca o poveste spusă la o bere sau o cafea, de vechi prieteni

Mulțumim Pepino Popescu, pentru organizarea acestui spectacol în București.

Trăitor al momentelor și povestite vouă, Manea Mihai ”cROCo”

RIFF SHOW-SERVICE manager turneu: contact:
str. Putnei nr.23A, 550410, SIBIU, ROMANIA Dani Luca, tel: 0743 095 706 riffgrup@gmail.com, riffro@yahoo.com
Acest site NU conține și NU funcționează pe bază de cookiuri sau alt gen de tehnologii ce ar putea culege date private ale vizitatorilor în scopuri de marcheting, publicitate sau alte scopuri ascunse. De asemenea situl NU face reclamă la alte produse și servicii în afară de cele ce se înscriu în tema de bază a acestei pagini.
Designed by Stancu Bogdan 2004-2021 toate drepturile rezervate RIFF SHOW-SERVICE Actualizat: 26-iulie-2022